У Красноярську єпархію РПЦ привезли брошури під назвою «Молитва за Президента Росії». Ці брошури мають вигляд листівки із зображенням ікони Архангела Михаїла і молитвою. У тексті молитви згадується ім’я Володимир. Про це пише видання «Проспект миру».

За твердженням видання, брошури знаходяться в будівлі єпархії, в якій кількості – поки не ясно, в одному з кабінетів лежить кілька пачок.

Джерела «ПМ» в єпархії не змогли уточнити, для якої мети були зроблені і привезені листівки з молитвами за Путіна, припускаючи, що це «чиясь приватна ініціатива». Молитва закликає знищити ворогів президента «яко прах пред лицем ветра» і позбавити його «от всякия прелести диавольския».

Один зі співрозмовників видання пояснив, що будь-яка церковна література поширюється по «благословення церковних ієрархів», однак на цих листівках такої інформації немає.

«Зверніть увагу, що немає вихідних даних і немає звичайного для церковних видань благословення від священоначалія».

Керівник прес-служби Красноярської єпархії РПЦ Андрій Скворцов повідомив, що листівки надійшли в єпархію разом з іншою церковною літературою. Призначення брошур він не уточнив, але припустив, що їх можуть передати в храми “для всіх бажаючих прихожан”. Такі ж брошури з молитвою за чинного президента РФ тиждень тому з’явилися в селищі Приладожське Ленінградської області, про це писали ЗМІ з посиланням на політичний телеграм-канал «Ротонда». Їх видавали прихожанам храму Ксенії Петербурзької.

Comments are closed.