[cmsmasters_row][cmsmasters_column data_width=”1/1″][cmsmasters_text]

Настоятель незаконно збудованого храму УПЦ Московського Патріархату у місті Броди на Львівщині разом зі своїми парафіянами напав на знімальну групу програми «Правда. Розслідування».

Про це «Вголосу» повідомила авторка проекту Катерина Широкопояс.

«Наша знімальна група мала чіткі і конкретні запитання до настоятеля Храму Московського Патріархату у м. Броди, а саме: чому попри висновки Держархбудінспекції у Львівській області щодо незаконності будівництва цієї культової споруди, будівництво триває, натомість за декілька метрів від будівлі церкви священик збудував власний маєток. На що, як видно на відео, прихожани церкви агресивно, з криками та лайкою кидались на камеру, журналіста, оператора, всіляко перешкоджали нашій роботі, штовхали мене зі сходів, а потім і взагалі кидали на браму церкви. Пізніше вони закрились на території церкви, а батюшка банально втік, кричучи, що це його приватна територія, а гроші йому висилає мама, яка на заробітках в Італії», – зазначила журналістка.

[/cmsmasters_text][/cmsmasters_column][/cmsmasters_row][cmsmasters_row data_shortcode_id=”vetgoi6q7u” data_padding_bottom_mobile_v=”0″ data_padding_top_mobile_v=”0″ data_padding_bottom_mobile_h=”0″ data_padding_top_mobile_h=”0″ data_padding_bottom_tablet=”0″ data_padding_top_tablet=”0″ data_padding_bottom_laptop=”0″ data_padding_top_laptop=”0″ data_padding_bottom=”50″ data_padding_top=”0″ data_bg_parallax_ratio=”0.5″ data_bg_size=”cover” data_bg_attachment=”scroll” data_bg_repeat=”no-repeat” data_bg_position=”top center” data_color=”default” data_bot_style=”default” data_top_style=”default” data_padding_right=”3″ data_padding_left=”3″ data_width=”boxed”][cmsmasters_column data_width=”1/1″ data_shortcode_id=”mmd6dnyefu” data_animation_delay=”0″ data_border_style=”default” data_bg_size=”cover” data_bg_attachment=”scroll” data_bg_repeat=”no-repeat” data_bg_position=”top center”][cmsmasters_html shortcode_id=”h0l9hdvwfx”]PGlmcmFtZSBzcmM9Imh0dHBzOi8vd3d3LmZhY2Vib29rLmNvbS9wbHVnaW5zL3ZpZGVvLnBocD9ocmVmPWh0dHBzJTNBJTJGJTJGd3d3LmZhY2Vib29rLmNvbSUyRjEwMDAwMTk4OTY0MDczNyUyRnZpZGVvcyUyRjE1NjYxMDM4NTM0NjU5MjElMkYmc2hvd190ZXh0PTAmd2lkdGg9NTYwIiB3aWR0aD0iNTYwIiBoZWlnaHQ9IjMxNSIgc3R5bGU9ImJvcmRlcjpub25lO292ZXJmbG93OmhpZGRlbiIgc2Nyb2xsaW5nPSJubyIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIGFsbG93VHJhbnNwYXJlbmN5PSJ0cnVlIiBhbGxvd0Z1bGxTY3JlZW49InRydWUiPjwvaWZyYW1lPg==[/cmsmasters_html][/cmsmasters_column][/cmsmasters_row]

Самобуд УПЦ МП у Бродах стоїть уже близько десяти років. У 1996 році в Бродах офіційно зареєстрували громаду УПЦ (МП), а у 1997 році з Тернопільщини у Броди перевели священика Ярослава Огерука. Спочатку відправляли службу в приватній квартирі, потім – у вагончику, а далі без жодних документів звели собі храм просто біля місцевої військової частини.

Comments are closed.