У Малій сесійній залі Львівської міської ради відбулася прес-конференція представників Інституту релігії і суспільства УКУ. У 2017-2018 роках ІРС УКУ реалізовує всеукраїнський проект «Діалог для побудови миру: сприяння міжрелігійній толерантності між релігійними громадами України», який підтримано Японським фондом Niwano Peace Foundation. Про це інформує risu.org.ua з посиланням на Відділ інформації УКУ.

Як зазначив д-р Ярослав Кіт: «УКУ єдиний в Україні у 2017р. виграв заявку на реалізацію надзвичайно важливих заходів на Сході і Півдні нашої країни. Наш університет віддавна
системно працює у напрямку духовної єдності українського народу і тепер з’явилася можливість сфокусуватися на цільових групах академічних і релігійних спільнот».

Проект спрямований долати стереотипи, будувати діалог між людьми різних релігій та конфесій на засадах любові і довіри. В межах проекту запланована низка семінарів про соціальне вчення і досвід міжрелігійного діалогу Митрополита Андрея Шептицького у містах Півдня і Сходу України.

Координатор проекту кан.істор.наук Ігор Медвідь наголосив: «Ми прагнемо показати постать А.Шептицького як приклад людини, що виходила за вузькі конфесійні та релігійні рамки, намагалася будувати мости порозуміння, закладала фундамент для єдності в багатоманітності. Глибинні виміри цієї постаті можуть слугувати прикладом в багатьох сферах для всіх громадян України незалежно від релігійної чи етнічної ідентифікації».

27-28 квітня в УКУ відбудеться міжнародна науково-практична конференція «Культура діалогу та діалог культур:  релігійні чинники в умовах пошуку порозуміння».

Наприкінці червня 2018 р. заплановано VIII Літню школу «Соціальна думка митрополита Андрея Шептицького» – інтенсивний тижневий курс для молоді (18-40 років), що містить лекції, дискусії, інтерактивні заняття, фільми, екскурсії, знайомство з релігійним та культурним різноманіттям Львова. Серед лекторів школи провідні українські наукові, громадські та релігійні діячі: Мирослав Маринович, Ліліана Гентош, Ярослав Грицак, Тарас Возняк, Оксана Гайова, та ін.

Comments are closed.