Міський суд в Калузькій області визнав священика РПЦ Максима Немиченкова винним у побитті своєї дружини Марії та оштрафував його на 5 тисяч рублів, повідомляє “Портал-Credo.ru” з посиланням на «Комсомольська правда – Калуга».

Як розповіла на суді Марія Немиченкова, вночі 8 вересня 2017 року, коли вона разом з чотирма дітьми вже лягла спати, в квартиру прийшов її чоловік Максим, настоятель Казанського храму в Калузі. З родиною він не проживав більше року, оскільки пішов до іншої жінки.

«Максим прийшов в кімнату, вимкнувши всюди світло, встав наді мною і почав просити його погодувати. Оскільки на той момент ми лише формально були подружжям, грошей на утримання дітей він не давав (довелося навіть подати на аліменти), я відмовилася. Тоді Максим став підвищувати голос, заявив, що я утриманка», – розповіла Марія Немиченкова.

За словами жінки, від священика тхнуло алкоголем.

Священик встав на дружину ногами, почав її штовхати, після чого відібрав телефон, а коли Марія спробувала повернути апарат, вивернув їй руки, кілька разів ударив в груди, жбурляв в двері. Після цього Немиченков замкнувся зі старшим сином в одній з кімнат, а коли туди увійшла Марія, на очах у дитини почав душити жінку.

Жінка змогла викликати поліцію і родичів. Коли співробітники МВС вивели Немиченкова з квартири, Марія звернулася за медичною допомогою і до судмедекспертів. У жінки зафіксували садни і синці на руках, ногах, грудях, а також почервоніння на шиї.

На суді адвокат священика Раїса Іванова заявила, що дії Максима Немиченкова були самозахистом: нібито він не бив дружину, а це вона на нього «кидалася, щоб відібрати телефон».

Сам Немиченков повідомив, що протягом останніх років дружина вимагає від нього передати їй права на квартиру, в якій проживає з дітьми, а також поскаржився, що «вже неодноразово бували ситуації, коли дружина його не годувала».

Молоде подружжя Немиченкових

У відповідь Марія розповіла, що чоловік погрожував їй з дітьми виселенням і що іншої житлоплощі у неї немає.

Священик відмовився визнати провину і пояснив синці на тілі дружини тим, що Марія могла випадково «зачепитися за двері». Він також заперечував, що жив окремо від сім’ї, проте підтвердив, що з нього стягували аліменти.

На суді в присутності соціального педагога були допитані діти подружжя. Старший син розповів, що батько на момент конфлікту не жив з ними, а також неодноразово бив матір.

У свою чергу судмедексперт підтвердив, що сліди на тілі Марії Немиченковой не могли з’явитися випадково і є результатом насильства.

«На задній поверхні грудної клітки і в області правого стегна у неї є шість пошкоджень. Через те, що людина натрапила на предмет, вони не могли утворитися», – повідомив експерт.

Суд засудив священика до адміністративного штрафу в розмірі 5 тисяч рублів. Постанова в законну силу не вступила і може бути оскаржена.

Незважаючи на рішення суду і викриття в перелюбстві, Максим Немиченков продовжує служити в Казанському храмі.

Раніше Патріарша рада з питань сім’ї РПЦ фактично підтримала декриміналізацію сімейного насильства (як правило, мова йде про побиття чоловіками дружин і дітей) в РФ.

Comments are closed.