Начальник управління у справах національностей та релігій Вінницької облдержадміністрації Ігор Салецький, якого 10 жовтня відсторонили від посади на два місяці, звернувся до міністра внутрішніх справ Авакова з проханням розглянути його справу.

Про це 16 жовтня повідомив Telegram-канал Churcher.

За словами Салецького, поліція Вінничини підтримує РПЦ в Україні (УПЦ МП) та “втручається у роботу держорганів”, додається у повідомленні.

Ігор Салецький

  • 10 жовтня вінницький міський суд відсторонив начальника управління у справах національностей та релігій Вінницької облдержадміністрації Ігоря Салецького від посади на 2 місяці – до 8 грудня.
  • Таке рішення суд ухвалив із подачі ГУ Нацполіції та прокуратури Вінниччини, куди звернувся керівник Вінницької єпархії РПЦвУ Варсонофій та голови релігійних громад цієї церкви у Луці-Мелешківській та Великій Кісниці.
  • Салецькому закидають “неправомірні дії” під час реєстрації релігійних громад сіл Лука Мелешківська та Велика Кісниця, які з РПЦвУ перейшли до ПЦУ, тобто змінили підлеглість.
  • Відсторонення Салецького на догоду МП зупинить процес розгляду справ у 35 судах, де за його участі релігійні громади вирішують спори про зміну конфесійної підлеглості.
  • Водночас 32 суди різних інстанцій уже визнали правомірними дії управління під час реєстрації громад ПЦУ, які змінили конфесійну приналежність з РПЦвУ на ПЦУ.

Comments are closed.