Пропагандистський ресурс СПЖ вчергове вляпався, збрехавши у короткій замітці аж чотири рази.

Про це повідомляє речник ПЦУ Євстратій Зоря у публікації у Facebook. Нижче наводимо розбір від архієпископа.

1. На Архієрейському Соборі ПЦУ не було жодного ієрарха, окрім ієрархів ПЦУ. В цьому легко можна пересвідчитися, переглянувши фотографії з Собору.

2. Сам Собор відбувся у Митрополичих палатах, а не “у храмі”, як пишуть пропагандисти. Це також видно усім, окрім засліплених рублями… Місце проведення також зазначене в Постановах Собору – хіба що “пе-же” не вміють читати українською.

3. ПІСЛЯ закінчення Собору та підходу до преси митрополита Епіфанія у Святій Софії відбувся подячний молебень – і ось на цьому молебні дійсно були присутні гості з офіційної делегації Вселенського Патріархату. На МОЛЕБНІ, а не на Соборі, який завершився.

4. Делегація прибула на запрошення митрополита з нагоди урочистостей і брала участь у богослужіннях та прийнятті. Спостерігати за Собором вона могла лише у той самий спосіб, що і всі, хто має доступ до мережі – прочитавши публікації про його перебіг та рішення.

5. Однак вже стало традицією “пе-же” “бачити” те, чого нема, і не бачити те, що є – то критський ієрарх “не служив”, то “собор пройшов у храмі святої Софії Київської”, то закордонні ієрархи ввижаються “спостерігачами” там, де вони не були присутні… Цікаво – це від багатої фантазії, від небажання працювати, перевіряючи факти, чи у такий спосіб таємні прихильники ПЦУ серед “пе-же” цілеспрямовано виставляють ресурс, де працюють, як джерело брехні та фейків?

P.S. Як вишенька на торт – на сайті Ромфея, на який посилаються “пе-же”, немає ані слова про присутність ієрархів Вселенського Патріархату на Архієрейському Соборі ПЦУ або про якусь “спостережну” функцію делегації. SOBOR, про який згадано в тексті – це Об‘єднавчий Собор 15.12.18 р. (з нагоди першої річниці Об‘єднавчого Собору (SOBOR).)

Comments are closed.