Від 27 березня щоп’ятниці, суботи і неділі на телеканалах UA:Суспільне мовлення транслюватимуться богослужіння та обрядові заходи.

Про це повідомляється на сайті мовника.

“У зв’язку з введенням карантину через загрозу поширення коронавірусу в Україні багато наших земляків не мають можливості збиратися в церквах та інших релігійних спорудах. Щоб допомогти віруючим задовольнити духовні потреби, UA:Суспільне мовлення транслюватиме на загальнонаціональних і регіональних телеканалах богослужіння та інші обрядові заходи головних церков і релігійних організацій”, – йдеться в повідомленні.

Щотижня протягом карантину глядачі зможуть дивитися трансляції на загальнонаціональних телеканалах: UA:ПЕРШИЙ, UA:КУЛЬТУРА та UA:Крим, а також на сайтах цих каналів та на всіх регіональних платформах Суспільного мовника.

У п’ятницю, 27 березня, на суспільному телеканалі UA:Крим транслюватимуться:

10:00 – п’ятнична проповідь з Київської соборної мечеті “Ар-Рахма”, організована Духовним управлінням мусульман України;

12:00 – п’ятнична проповідь Муфтія мусульман Криму.

Щоп’ятниці від 3 квітня на телеканалі UA:Крим транслюватимуться:

10:00 – п’ятнична проповідь з Київської соборної мечеті “Ар-Рахма”, організована Духовним управлінням мусульман України;

12:00 – намаз і проповідь, організовані Духовним управлінням мусульман України “Умма”;

12:15 – настанова Духовного управління мусульман АР Крим.

Щосуботи від 28 березня о 10:00 на телеканалі UA:КУЛЬТУРА показуватимуть богослужіння Церкви адвентистів сьомого дня.

Щонеділі з 29 березня на телеканалах UA:ПЕРШИЙ, UA:Крим та на всіх регіональних філіях Суспільного мовника транслюватимуться недільні богослужіння з трьох церков:

від 9:30 до 10:00 – Недільна свята меса Римо-Католицької Церкви в Україні;

від 10:00 до 11:30 – трансляція Божественної літургії у Свято-Михайлівському кафедральному соборі Православної Церкви України і всеукраїнської молитви;

від 11:30 до 12:30 – Недільну літургію Української Греко-Католицької Церкви з Патріаршого собору Воскресіння Христового.

Щонеділі від 29 березня на телеканалі UA:КУЛЬТУРА транслюватимуться:

від 12:30 – Недільне богослужіння Церкви євангельських християн-баптистів;

від 13:00 – Недільне богослужіння Української Євангельської церкви;

від 13:30 – Недільне богослужіння Української Церкви християн віри євангельської.

Богослужінь УПЦ Московського патріархату в розкладі немає.

Напередодні президент Володимир Зеленський провів зустріч з главами церков щодо безпеки святкування Великодня та проведення богослужінь в умовах поширення COVID-19. Глава держави повідомив про підготовку проєкту “Великдень вдома”.

Глава УГКЦ Блаженніший Святослав дав поради, як під час пандемії COVID-19 служити страсні і великодні богослужіння.

У Православній Церкві України заявили, що Священний Синод “буде приймати відповідні практичні рекомендації для духовенства і мирян із наближенням відповідного часу”.

Раніше ПЦУ дозволила проведення богослужінь у храмах тільки священниками і закликала вірян брати участь у богослужіннях дистанційно. Схоже рішення ухвалила і УГКЦ.

Зазначимо, що Великдень християни західного обряду (католики і протестанти) 2020 року відзначають 12 квітня, східного обряду (православні) – 19 квітня.

Comments are closed.