У суботу, 28 березня, на Святій Горі Афон спростували заяви про заклик афонських ченців поміщати хрести на вхідних дверях православних будинків, нібито за вказівкою Матері Божої, повідомляє “Romfea”.

Ресурс цитує повідомлення, яке розсилалося в соцмережах і в месенджерах: “Особливі вказівки з гори Афон і від наших святих отців. Під час вчорашньої Літургії Богородиця їм вказала, щоб у кожного православного будинку був хрест на вхідних дверях сьогодні ввечері! Якщо ви цього ще не зробили, намалюйте його пальцем, змоченим в оливковій олії! Заповідь Богоматері. Розкажи всій своїй родин”.

Як пояснює видання, що зв’язалося з представниками Святої Гори, інформація є фейком. На Афоні закликають довіряти виключно офіційним повідомленням Священного Кінота.

Зазначимо, цей фейк також розповсюджував український чемпіон світу з боксу Василь Ломаченко. Він опублікував його на своїй офіційній сторінці в Instagram. Згодом, він збагнув і видалив це зі сторіз. Натомість вибачився за публікацію, мовляв не знав, що інформація – фейкова.

Нагадаємо, перший випадок коронавірусу підтвердили у ченця на Афоні, він госпіталізований до лікарні АХЕПА в Салоніках. Монах у віці близько 60 років з монастиря Ксенофонт, який нещодавно їздив до Великої Британії з делегацією монастиря і повернувся до введення заборони на відвідування Святої гори 20 березня.

Comments are closed.