Відомі українські боксери Олександр Усик і Василь Ломаченко потрапили до бази даних “Миротворця” – неурядової організації, яка займається дослідженням ознак злочинів проти основ національної безпеки України, миру, безпеки людства та міжнародного правопорядку.

Профайли спортсменів – Усика і Ломаченка – з’явилися після виходу знятого росіянами документального фільму про Російську Церкву, в якому боксери закликали до “братніх обіймів з Росією”.

Серед причин потрапляння до бази даних Миротворця вказується:

– заперечення російської агресії;

– участь в антиукраїнських пропагандистських заходах країни-агресора Росії;

– маніпуляція суспільно значущою інформацією.

Обох спортсменів характеризують як “противників незалежності українського православ’я від підконтрольної Росії (країна-агресор) РПЦ”.

Зокрема, у фільмі, який “розповідає про віру, дружбу, братів у Христі” Василь Ломаченко заявив, що українці і росіяни є одним народом.

“Для мене з дитинства, коли я ріс, не було поняття Росія, Україна, Білорусія. Для мене не було поняття, що це інші люди, інша країна, межа якась. У мене такого не було ніколи. Я весь час думав, що ми єдиний народ, що ми всі православні християни, живемо всі на одній землі. А сьогодні нам намагаються підмінити всі принципи. І віру”, – наголосив Ломаченко.

Своєю чергою Олександр Усик також зазначив, що у нього багато знайомих і друзів в Росії і він продовжує з ними спілкуватися. “Вони не винні в тому, що наші царі, які нагорі, чогось не поділили. Президенти між собою кожен день спілкуються, а ми один одного обзивають. Я стільки за весь цей час почув, що я сепар, ватник, малорос. Там стільки назв, що можна пісню під це придумати “, – сказав він.

Також “Миротворець” нагадав про засудження Усиком процесу декомунізації в Україні.

“Я вважаю, що декомунізацію взагалі не треба робити, тому що Радянського Союзу у нас немає. По-перше, якщо ми хочемо перейменовувати вулиці, потрібно будувати міста, а не перейменовувати старі. По-друге, це витрати, які не потрібні зараз країні. Це проблема для людей. Їм взагалі немає різниці, як називаються вулиці. Аби хлібець був. Ті люди, які хочуть це проводити, нехай візьмуть мило з мотузкою і повісяться, тому що вони народилися в СРСР. Нехай почнуть декомунізацію з себе “, – заявляв чемпіон раніше в одному з інтерв’ю.

Comments are closed.