Росія 2014 року пішла війною проти України, й у багатьох українців стерлися будь-які ілюзії щодо цього ворога.

Про це в інтерв’ю Gazeta.ua сказала журналістка, авторка проєкту “Рагу.лі” Тетяна Микитенко.

“Ніхто не зробив для незалежності України стільки, як Путін і Росія. Вони настільки не хотіли втратити над нами контроль 2014 року, що наважилися піти проти нас війною і таким чином стерли в багатьох українців будь-які ілюзії щодо цього ворога”, – зауважила журналістка.

“Путін показав ставлення імперії до нас, і головна боротьба завжди велася за Київ. Історія РФ — це пшик без Києва та Києво-Печерської лаври. У них нема історії без нас. У них є символ Великая Отечественная война, але подивіться, скільки території РФ зачепила Друга світова, і порівняйте це з Україною, як по ній пройшлися. Їхні символи перебувають на нашій території. Лавра — символ номер один, адже останнім часом вони просто вчепилися в те, щоб бути центром православ’я. Так бояться це втратити, що пішли на війну”, – додала журналістка.

“Коли відбувався Майдан і почалася війна, я дивилася на волонтерство, як люди підтримують одне одного. Бачиш, як шляхетно поводять себе люди в нелюдських умовах, і стає соромно, що ти гірше думав про свою націю. Ми виростаємо з інфантильності у дорослішання. Не всі і зразу, але це еволюція”, – говорить Тетяна Микитенко.

Джерело: РІСУ

Comments are closed.