Дніпропетровський митрополит РПЦвУ (УПЦ МП) Іриней Середній одужав після важкого протікання захворювання на коронавірус і вже провів службу у храмі. Зокрема, закликав вірян дотримуватись правил карантину.

Архієрей до останнього не вірив у коронавірус, аж поки не захворів сам, повідомляє 34.ua.

Два тижні тому владику Іринея госпіталізували у лікарню ім. Мечникова у надважкому стані. Тест підтвердив коронавірус. Медики кажуть, зважаючи на вік пацієнта, потрібна була серйозна терапія. Краще йому стало лише за 10 днів. Повторний аналіз підтвердив одужання.

“Слава богу, шо є гідні лікарі, які надають таку допомогу. Я випробував на собі. Я лікувався, я розумів, що не можна уходити та заражати інших. Це страшно. Не дай Господь. Тому я терпів, молився”, – каже митрополит Іриней.

“Йому вчасно надали допомогу. Він отримав… все лікування. Це йому допомогло. І буквально через 10 днів він почав одужувати. У всіх людей похилого віку хвороба проходить дуже важко, тому ми закликаємо всіх обов’язково носити маску, захищати себе”, – наголошує генеральний директор лікарні ім. Мечникова Сергій Риженко.

Comments are closed.