Предстоятель ПЦУ Епіфаній відвідав столичний храм преподобних Антонія і Феодосія Печерських, де освятив пам’ятний хрест і меморіальну дошку на честь загиблих захисників України та звершив заупокійну молитву за полеглими воїнами.

Про це повідомляє пресслужба ПЦУ.

Освячення хреста відбулося напередодні Дня захисника України 12 жовтня у співслужінні настоятеля парафії протоієрея Павла Основенка та запрошеного духовенства.

Після відправи Предстоятель звернувся до присутніх з першосвятительським словом.

«Сьогодні ми зібралися біля цього храму на честь святих Антонія і Феодосія щоб вшанувати героїв, які віддали життя за кожного з нас. Якби ми усі розуміли цю жертву, яку принесли наші захисники, то напевно не було б тих випробувань, які ми сьогодні проходимо. Наш обов‘язок молитися і завжди пам’ятати про подвиг наших воїнів. Радий з того, що українські храми стають осередками пам’яті про цих новітніх героїв, тож хочу висловити подяку усім, хто долучився до важливої справи увіковічення їхньої пам’яті», – сказав митрополит Епіфаній.

Як повідомляє Армія inform, ініціатором встановлення пам’ятного хреста став настоятель Павло Основенко і парафіяни храму, а ідея відкриття стіни пам’яті полеглим захисникам України належить членам громадської організації «Рада ветеранів АТО Дніпровського району міста Києва», які у різний час брали участь в АТО та ООС.

Під час чину освячення хреста й стіни пам’яті Предстоятель ПЦУ Епіфаній зазначив: символічно є те, що біля Українського храму є козацький хрест, є стіна пам’яті, які ми не маємо права забути, бо досі триває ця страшна і неоголошена російсько-українська війна.

«Ми молимось, щоб Господь послав нам справедливий мир. Справедливий, а не будь-який мир, тому що мир у неволі нам не потрібен. Нам потрібен справедливий мир у своїй незалежній, єдиній Українській державі», − наголосив митрополит Епіфаній.

Розміри хреста досить значні: заввишки він близько трьох метрів, шириною понад метр. Його вага – понад дві з половиною тонни. Хрест виготовлено із ямпільського пісковика. Враховуючи чималий розмір пам’ятника, надати допомогу у встановленні його зголосились представники державної пожежно-рятувальної служби району.

Comments are closed.