Глава Кримської єпархії ПЦУ Климент заявив, що має російський паспорт.

“Я громадянин України з російським паспортом”, – сказав митрополит в інтерв’ю ведучому “DetectorUA. Інтерв’юер” Сакену Аймурзаєву у відповідь на зауваження, що деякі його колеги опублікували фото його російського паспорта і називають його таємним агентом.

Владика Климент зауважив, що розмови про його російський паспорт почалися ще 2014 року, коли з’явилася корочка бланка, який він заповнював, щоб отримати цей паспорт.

“Не вщухає скандал: чи має Климент паспорт чи не має. Так, маю. Так, маю, тому що, якщо я б цього паспорта не мав, я б не мав права служити в Криму, я би втратив все майно, не тільке церковне, але й своє особисте, яке у мене є в Криму”, – пояснив митрополит.

“Що стосується паспорта, я ставлю запитання тим, хто намагається роздути цю тему: скільки їм платить ФСБ? І до речі, ті, хто вважає, що цей паспорт дійсний, законний, вони потрапляють під кримінальну відповідальність вже на території України, тому що законом про окуповані території визначено, що цей паспорт не є документом, який визнається. Якщо ви його визнаєте, значить, ви визнаєте анексію і все те, що там відбувається, то виникає запитання: скільки вам платить ФСБ за те, щоб так пропагаувати російський паспорт, який видається в Криму?” – запитує митрополит Климент.

Більше цікавих інтерв’ю зі священнослужителями й аналітичні матеріали дивіться на YouTube-каналі DetectorUA.

Comments are closed.