Предстоятель ПЦУ митрополит Епіфаній опублікував відеопривітання з Днем захисника України та святом Покрова Божої Матері.

Відео опубліковане 14 жовтня на сторінці митрополита у Facebook.

“Здавна український народ по-особливому шанував свято Покрова Божої Матері. Сьогодні, увібравши в себе всі віхи нашої складної історії, воно є не лише релігійним, народним, а й національним, державним святом. Сердечні вітання й щирі молитви за весь український народ: нехай Пресвята Богородиця береже нас від ворога видимого і невидимого, особливо ж нехай береже наших мужніх захисників, яким ми завдячуємо своїм мирним життям”, – написав митрополит Епіфаній.

Привітання зі святом Покрова Пресвятої Богородиці й Днем захисника України

Здавна український народ по-особливому шанував свято Покрова Божої Матері. Сьогодні, увібравши в себе всі віхи нашої складної історії, воно є не лише релігійним, народним, а й національним, державним святом. Сердечні вітання й щирі молитви за весь український народ: нехай Пресвята Богородиця береже нас від ворога видимого і невидимого, особливо ж нехай береже наших мужніх захисників, яким ми завдячуємо своїм мирним життям!

Опубліковано Митрополит Епіфаній Вівторок, 13 жовтня 2020 р.

Зазначимо, що відеопривітання було зняте у козацькій церкві Покрова Пресвятої Богородиці у Києві, яку Предстоятель ПЦУ відвідав днями.

Цей храм є особливим тим, що став першою в Україні козацькою церквою, спорудженою у новому тисячолітті (2002 року).

Він подібний до того, що знаходився на Запорозькій Січі в часи визвольних змагань Гетьмана Богдана Хмельницького і є перлиною українського церковного зодчества, яскравою пам’яткою мистецького доробку минулих віків, унікальним зразком дерев’яної тризрубної й триверхої козацької церкви. Саме такі церкви у великій кількості будувалися в XVII столітті на Середній Наддніпрянщині.

Comments are closed.