Президент України Володимир Зеленський 16 жовтня перебуває з візитом у Туреччині, де відвідує Вселенський Патріархат.

На Фанарі у церкві Святого Георгія Зеленський спільно з представниками української громади у Туреччині помолився за Україну, повідомляє Укрінформ.

Після того розпочалася зустріч президента України зі Вселенським Патріархом Варфоломієм у його резиденції на Фанарі. Це вже друга зустріч глави Української Держави та Предстоятеля Матері-Церкви.

Молитву у церкві Святого Георгія очолив митрополит Гальський Емануїл.

«Символічно і знаково, що візит очільника України – Президента Володимира Зеленського – до Туреччини розпочався з відвідування Фанару – кафедри і осердя Вселенського Патріархату Константинополя та зустрічі з Його Всесвятістю Патріархом Варфоломієм», – написав у Facebook Андрій Юраш.

Також у складі української делегації – віце-прем’єр-міністр – міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олег Уруський, міністр оборони Андрій Таран, міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Ігор Петрашко, заступниця міністра закордонних справ Еміне Джапарова, заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тарас Качка, заступник міністра оборони з питань європейської інтеграції Анатолій Петренко, командувач Військово-морських сил Олексій Неїжпапа, лідер кримськотатарського народу Мустафа Джамілєв. Також керівники провідних підприємств військово-промислового комплексу України: ПАТ «Мотор Січ» В’ячеслав Богуслаєв, ДП «Івченко-прогрес» Ігор Кравченко, ПАТ «ФЕД» Віктор Попов.

Υποδοχή Προέδρου της Ουκρανίας Εξοχ. κ. Volodymyr Zelensky στο Οικουμενικό Πατριαρχείο

Опубліковано Ecumenical Patriarchate Пʼятниця, 16 жовтня 2020 р.

Президента супроводжує дружина Олена Зеленська, керівник Офісу глави держави Андрій Єрмак.

Comments are closed.