На 70-му році життя помер протоєрей РПЦ Димитрій Смирнов, який займав посаду почесного голови патріаршої комісії з питань сім’ї, захисту материнства і дитинства.

Про це повідомив у Telegram прессекретар Синодального відділу з церковної благодійності та соціального служіння Василь Рулінський, передає Російська служба ВВС.

У розмові з агентством РІА Новини Рулінський уточнив, що протоєрей помер в Москві. Причини смерті він не назвав.

Навесні повідомлялося, що Дмитро Смирнов перехворів на коронавірус і проходив реабілітацію після пневмонії. До зараження він переніс операцію на серці.

Наприкінці вересня і на початку жовтня були чутки про його екстрену госпіталізацію і смерть, які спростовували в РПЦ.

Джерела Інтерфаксу в оточенні Смирнова тоді говорили, що хвороба пройшла без серйозних наслідків, але протоієрей відчуває слабкість. Він перестав брати участь у телеефірах, але давав коментарі ЗМІ.

Смирнов був відомий своїми вкрай консервативними поглядами і резонасними висловлюваннями. Він критикував аборти, закон про домашнє насильство, життя без шлюбу і відкидав необхідність навчання для дівчаток, але виступав проти підвищення пенсійного віку.

Священник знаходив позитивні сторони в пандемії коронавируса. За його словами, відтоді, як вона почалася, “егоїзм став скорочуватися, а замість нього активізуються волонтерство, бажання щось зробити для ближнього, розуміння якихось дуже важливих для церкви християнських якостей душі”.

Смирнов також закликав освячувати ядерну зброю. “Ми освячуємо всі предмети, якими користується людина: і будинок, і навіть одяг, і автомобілі. А ядерна зброя – це взагалі такий чудовий винахід. Завдяки цій зброї Росія досі існує”, – говорив він в інтерв’ю газеті “Токіо сімбун”.

Comments are closed.