Митрополит Переяславський і Вишневський ПЦУ Олександр Драбинко зізнався, що захворіти на коронавірус було страшно, та поскаржився на телебачення, яке всіх залякало.

“Страшно все. Страшно, коли не знаєш, чим це завершиться. Але коли завершується, ти дякуєш Богові, говориш “Господи, дякую, що живий!”, повторюючи Висоцького”, – розповів митрополит в  інтерв’ю ведучому  “DetectorUA. Інтерв’юер” Сакену Аймурзаєву.

За словами митрополита Олександра, його хвороба протікала достатньо спокійно. Владика каже, що знає всі симптоми та вже вступає консультантом для колег, які хворіють.

“Іноді колеги телефонують, запитують, а що необхідно робити… Ну, наше ж телебачення дуже вміло всіх залякало, а тепер не знає, як із цим впоратися. Тому що спочатку ми створюємо проблеми, а потім кажемо, що це не так вже й страшно. Треба протокол, треба перше, друге, третє…” – зауважив митрополит.

Він також розповів, що у нього були класичні симптоми, але дещо ослаблені, водночас протікання хвороби не було схоже ні на що інше, чим він хворів до того.

“Це була дуже велика втомленість, якась апатія до всього й абсолютна непрацездатність, коли починаєш сам на себе злитися, що от треба зробити якийсь об’єм роботи, треба їхати кудись, а ти сидиш, як мішок, і не знаєш, куди себе поставити. Читати можна, писати можна, але якусь активність проявити немає здатності”, – поділився владика Олександр.

Водночас він відмітив і позитивні боки нового вірусу: “Вироблена практика причастя – те, до чого, можливо, хотілося повернутися, до такої першохристиянської практики особистого причастя кожної людини окремо. Тобто те, що засуджувалося в інший час, сьогодні вдалося здійснити. Як кажуть, не було щастя, да нещастя допомогло”.

Більше цікавих інтерв’ю зі священнослужителями й аналітичні матеріали дивіться на YouTube-каналі DetectorUA.

Comments are closed.