Якщо йдеться про РПЦ, то є небезпека, що Церква тим чи іншим чином, навіть мовчанням, може легітимізувати агресивні й насильницькі дії держави. Про це заявив ректор Університету Нової Грузії, професор, доктор філософії, голова департаменту Грузинської Патріархії з видавництва і рецензування, митрополит Потійський і Хобський Григолі в ексклюзивному інтерв’ю Релігійній правді.

На запитання, чи не бачить він небезпеки в тому, що країна-агресор, з якою зрослася її ж Церква, намагається постати головним захисником християнства, митрополит відповів: “Недостатньо одного тільки бажання, щоб якась окрема Церква здобула собі ім’я захисниці “вічних цінностей”. Так само, для першості недостатньо чисельної переваги пастви або великих матеріально-фінансових можливостей і, тим більше, формальної заяви деклараційного характеру”.

Митрополит наголосив, що в зазначеному випадку (йдеться про РПЦ – ред.) є небезпека, що Церква навіть мовчанням може легітимізувати агресивні і насильницькі дії держави.

“Церква тим чи іншим чином, навіть мовчанням, може легітимізувати агресивні і насильницькі дії держави. Хоча гіпотетично можна припустити і те, що Церква може бути заручником жорсткої і грубої державної політики”, – наголосив грузинський ієрарх.

Comments are closed.