Архієпископ Нової Юстиніани і всього Кіпру Хризостом ІІ продовжує поминати під час богослужіння предстоятеля Православної Церкви України митрополита Епіфанія.

Відео з богослужіння на своїй сторінці опублікував речник Вінницько-Барської єпархії ПЦУ, архімандрит Софроній Чуприна.

«Допоки Москва намагається розхитати єдність Православних Церков, через підкупи та інтриги окремих ієрархів, на Кіпрі архієпископ Нової Юстиніани і всього Кіпру Хризостом ІІ, продовжує під час богослужіння поминати предстоятеля Православної Церкви України — митрополита Епіфанія, що свідчить про визнання і молитовну єдність наших автокефальних Церков», — написав архімандрит.

Архієпископ Хризостом ІІ є одним з найавторитетніших православних ієрархів. Богословську освіту він отримав на теологічному факультеті Афінського університету. Був благочинним, а згодом ігуменом монастиря святого Неофіта. Єпископом став в 1978 році, а в 2006 році очолив кафедру архієпископів Нової Юстиніани і всього Кіпру, червоними чорнилами вписавши своє ім’я в Архієпископський устав.

У суботу, 24 жовтня, предстоятель Православної церкви Кіпру архієпископ Нової Юстиніани і всього Кіпру Хризостом II під час синодальної спільної Божественної літургії у монастирі Богородиці Хрісоррогіатісса, що у м. Пафос, вперше під час Великого входу пом’янув у Диптиху ім’я митрополита Київського і всієї України Епіфанія як Предстоятеля автокефальної Православної церкви України.

Таким чином, Кіпрська Церква, яка є однією з найдавніших помісних Церков, визнана автокефальною на ІІІ Вселенському соборі, та 10-та за місцем у Диптиху, доєдналася до визнання Томосу про автокефалію Православної церкви України та стала четвертою Церквою, яка визнає Помісну ПЦУ — після Вселенського патріархату, Церкви Греції та Олександрійського патріархату.

Comments are closed.