15 листопада на 62-му році життя помер ієрарх Православної Церкви Еллади, митрополит Лангадський, Літський і Рединський Іоан. Співчуття з цього приводу висловив Предстоятель ПЦУ митрополит Епіфаній у  Twitter.

“Сумна звістка надійшла сьогодні з Греції – завершився земний шлях митрополита Лангади владики Іоана. Цей ієрарх дуже любив Україну і Українську Церкву, багато попрацював для зміцнення наших зв’язків. Молимося за упокій його душі у Царстві Небесному. Вічна пам’ять!” – написав митрополит Епіфаній.

Як зазначив у своєму співчутті митрополит Вінницький і Барський ПЦУ Симеон,  митрополит Іоан щиро вболівав за Українську Церкву і багато працював для того, щоби Православна Церква України отримала визнання. “Він завжди з радістю приймав паломників з України, благословляв звершувати богослужіння у своїй єпархії і з особливою любов’ю та повагою ставився до Блаженійшого Митрополита Київського і всієї України Епіфанія. Ще до офіційного визнання Елладською Церквою Православної Церкви України митрополит Іоанн співслужив з ієрархами та духовенством ПЦУ у Києві в День 1031-ї річниці Хрещення Руси-України”, – зазначив митрополит Симеон.

Як інформує Credo.Press, за повідомленням лікарні Папагеоргіу в Салоніках, куди був госпіталізований ієрарх, 13 листопада у нього було виявлено коронавірус, після чого лікарі почали боротьбу за його життя, яка закінчилася 15 листопада в 6.36 ранку.

Митрополит Іоанн (Тассіас) народився в Салоніках у 1958 році. У 1979 році закінчив Духовно-педагогічну академію, а в 1982 році – факультет пастирського і соціального богослов’я Університету Салоніки. У тому ж році він був висвячений в сан диякона і очолив управління Салонікської єпархії Елладської архієпископії у справах молоді. У 1983 році о. Іоанн був висвячений в сан пресвітера і служив в храмі святих Кирила і Мефодія до 1994 року. Потім його призначили настоятелем храму святого великомученика Димитрія Солунського і протосинкела Салонікської митрополії.

10 травня Синодом Елладської архієпископії о. Іоан обраний митрополитом Лангадським.

Митрополит Іоан був внесений до списку Паломницької служби Московського Патріархату як ієрарх, який визнав ПЦУ і тому “не підлягає канонічному спілкуванню з РПЦ”.

Comments are closed.