Астронавт Віктор Гловер, який полетів на Міжнародну космічну станцію в капсулі SpaceX Crew Dragon, узяв із собою на борт чашу для причастя та Святе Письмо.

Гловер – перший афроамериканський астронавт, який вирушив у довгострокову місію. Він планує використовувати надійне інтернет-з’єднання на борту корабля для доступу до релігійних програм і богослужінь, пише ІА Світогляд з посиланням на The Christian Post.

Його екіпаж пробуде на станції до весни.

44-річний чоловік заявив у відеоінтерв’ю, що крім читання Біблії та молитви, він також планує брати участь у віртуальних богослужіннях.

Гловер здійснив свою першу космічну подорож після служби пілотом флоту, він виконував бойові завдання в Іраці. Раніше він також працював помічником із законодавчих питань покійного американського сенатора Джона Маккейна із штату Арізона, який сам був воєнно-морським пілотом.

«Перш ніж поїхати і навіть сісти в літак, щоб здійснити рейс, я завжди молюся і думаю про свою сім’ю», – розповів Гловер. Він у шлюбі зі своєю дружиною Діонною 18 років. Пара виховує четверо дітей.

Comments are closed.