Священний Синод Кіпрської Православної Церкви, який розпочався 23 листопада, збереться вдруге, щоб Кіпрська Церква офіційно визначила позицію щодо поминання Митрополита Київського та всієї України Епіфанія архієпископом Кіпрським Хризостомом та щодо реакції чотирьох ієрархів на цю подію. Про це повідомляє Оrthodoxtimes.com.

Упродовж першого дня засідання Священного Синоду ієрархи, за словами представника Синоду, митрополита Георгіоса Пафоського, детально і в дусі єдності розглянули це питання. Однак, суперечки, схоже, не закінчились, тому члени Священного Синоду знову зустрінуться в середу, щоб завершити дебати та прийняти одностайне рішення з українського питання, сказав митрополит Пафосу.

На питання, чи можливий варіант, щоб архієпископ Хризостом скасував своє рішення про визнання Православної Церкви України, митрополит Георгій Пафоський повторив, що ієрархи ухвалять остаточне рішення в середу.

Священний Синод Кіпрської Церкви зібрався сьогодні о 10:00 після реакції чотирьох ієрархів щодо вшанування пам’яті митрополита Київського та всієї України Епіфанія архієпископом Кіпрським Хризостомом.

Як повідомляло Кіпрське агентство новин, під час засідання Священний Синод намагався примирити тих, хто не погоджується, знайти збалансоване рішення та покласти край розбіжностям у Кіпрській Церкві.

Нагадаємо, 24 жовтня архієпископ Кіпру вшанував пам’ять митрополита Епіфанія.

Як відомо, кілька митрополитів і членів Священного Синоду Кіпрської Церкви припинили співслужіння з архієпископом Кіпрським Хризостомом і не відвідуватимуть літургії за його участі, допоки Священний Синод Кіпрської Церкви не розгляне українське питання.

Як повідомляла РП, архієпископ Кіпрський Хризостом II вкрай різко висловився 2 листопада щодо позиції чотирьох членів Синоду Кіпрської архієпископії – митрополитів Лімасольського Афанасія, Кіккського Никифора, Тамасського Ісаї, а також єпископа Аматского Миколи, які виступили проти визнання архієпископом автокефалії Православної Церкви України і вступу з нею в канонічне спілкування,

Comments are closed.