Митрополит Російської Церкви в Україні (УПЦ МП) Антоній Паканич погрожує Україні “громадянською війною”, якщо Києво-Печерську лавру передадуть у юрисдикцію помісної Православної Церкви України.

“Не дай Бог, якщо хтось прийме таке рішення. Це буде початком дуже страшної ситуації в Україні. Це буде стосуватися не тільки Києва, Почаєва, Святогорська, це буде стосуватися всієї України”, – погрожує Паканич.

Скріншот з відео YouTube / Анатолій Шарій

Він також згадав історію 2014 року, коли учасники Революції Гідності прийшли до стін Лаври з метою вигнати Російську Церкву з української святині. Тоді Паканич зателефонував Авакову й іншим впливовим людям, імена яких не назвав, ті надіслали до Лаври своїх бійців. Шляхом перемовин силовий сценарій було припинено, а Російська Церква отримала перемогу.

“Ця ніч була дуже важка. Я думаю, Лавру тоді не захопили, тому що знайшлися розсудливі люди, які розуміли, що саме від цього моменту може початися громадянська війна”, – сказав Паканич.

Зазначимо, що свої погрози Антоній Паканич озвучував у фільмі з критикою ПЦУ, знятому проросійським блогером Шарієм на замовлення УПЦ МП.

Comments are closed.