Ресурси Російської Православної Церкви в Україні (УПЦ МП) «Расколам.нет» та «Союз православних журналістів» поширюють відео так званого «блогера» Анатолія Шарія, в якому той звинувачує Православну Церкву України в розпалюванні міжконфесійної ворожнечі.

Як повідомляє Духовний фронт України, у зйомках велику роль відіграв один із активних проросійських діячів РПЦвУ митрополит Антоній (Паканич).

За інформацією сайту, відео опубліковане 23 листопада. Цього ж дня воно з’явилось на СПЖ та інших проросійських рупорах. Видно, що Шарій та РПЦвУ працюють в команді, адже ворог у них спільний: Українська Церква, українська мова й Україна як незалежна від Росії держава. Цей ролик вони знімали протягом двох місяців відвідуючи монастирі РПЦвУ.

У відеоролику Шарій у дусі соловйовської пропаганди називає Московську Церкву в Україні  “Українською Церквою”, яка “переживає великі проблеми”. За словами Анатолія Шарія, прихожан “поділили на різні конфесії, відбуваються захоплення храмів, що супроводжуються звинуваченнями в зраді батьківщини”.

“Звісно, Шарій не згадав про судові позови від РПЦвУ, автобуси тітушок та фальсифікації й блокування мирних законних переходів до Православної Церкви України. Гроші від Кремля вкидаються на ці всі проєкти щедро. Не дарма Шарій набрехав” собі на віллу в Іспанії.  Духовенство РПЦвУ вже давненько співпрацює із українофобом Шарієм. У вересні 2020 року син проректора Почаївської семінарії провів акцію на підтримку партії Шарія”, – повідомляє Духовний фронт.

Нагадаємо, раніше суд визнав Шарія не українським журналістом. Також суд звинуватив його в діяльності на країну агресора і дозволив називати Анатолія “кремлівським проєктом”. Водночас СБУ відкрила кримінальне провадження проти Анатолія Шарія.

Comments are closed.