У Кемерово (Росія) підпалили реабілітаційний центр, який організував пастор Християнської протестантської церкви Андрій Матюжов. Він пов’язує це зі своєю критикою корупції влади, інформує invictory.com з посиланням на У світлі.

“У нас згорів будинок, де хлопці проходили адаптацію і реабілітацію від алко- і наркозалежності. Пожежники, які гасили будинок, заявили, що причиною загоряння став підпал, – підкреслив Андрій Матюжов. – Пожежа почалася з кухні в найдальшому її кутку, там, де відразу не помітять, там, де був газовий балон. Версію замикання електропроводки пожежники також виключили, бо під час евакуації постійно горіло світло, навіть під час гасіння. І це не від печі, тому що труба ізольована і перебувала далеко від вогнища загоряння”.

Пастор зазначив, що загоряння сталося о 3 годині ночі, коли всі глибоко спали.

“Це просто диво, що саме в цей момент один чоловік в будинку прокинувся, відчув запах, всіх розбудив і вивів. Це пряме Божественне втручання! – підкреслив Андрій Матюжов. – На мою особисту думку, це диверсія, зроблена для того, щоб загинули люди і надалі щодо реабілітантів і мене порушили кримінальні справи. Щоб посадити в тюрму”.

Говорячи про те, що могло стати причиною такого підпалу, пастор відзначив, що активно критикує і викриває корупцію у владних структурах.

“Мене попереджали різні мої друзі, що можуть бути диверсії стосовно мене, але я ніколи не думав, що це може робитися настільки цинічно, що будуть загрози для життя людей. І це ще раз говорить про те, що в нашій області реальне свавілля, – зазначив Андрій Матюжов. – Я прошу правоохоронні органи звернути увагу на те, що відбувається зараз в області. Тому що, коли хтось вирішує досягати своїх цілей, не ставлячи життя людей за ніщо, це свавілля і це повинно бути покараним.

Все це сталося через те, що я робив публікації, які стосувалися корупційних схем нашої влади.

У нас було виділено близько п’ятисот мільйонів рублів на будівництво будинків для сиріт, які повинні були бути здані в листопаді. Зараз кінець листопада, а там лише фундамент.

Через два тижні після моїх публікацій, як мені повідомили, був дзвінок з Москви, після чого губернатор видав указ перевірити всі бюджетні кошти, виділені сиротам. Зараз на тому місці загнали техніку і швидко, масштабно будуються будинки для сиріт”, – розповів священник.

Comments are closed.