Священний Синод Православної Церкви України під головуванням митрополита Київського і всієї України Епіфанія засвідчив, що між Православною Церквою України та Кіпрською Православною Церквою встановлене повне церковне спілкування, як між Автокефальними Православними Церквами-Сестрами. Таке рішення було ухвалене 24 листопада на Синоді в Києві, повідомляє ПЦУ.

У своєму виступі митрополит Епіфаній подякував архієпископу Нової Юстиніани і всього Кіпру Хризостому ІІ за визнання наданої через Синодальний Томос Вселенським Патріархом автокефалії Української Церкви та внесення для поминання у Диптиху Вселенської Православної Церкви імені Предстоятеля Православної Церкви України.

“Предстоятель Кіпрської Церкви наголосив на тому, що через рішення Вселенського Патріархату, яке засвідчується Томосом, отримали свій автокефальний статус всі нові автокефальні Церкви. Тому немає підстав ставити під сумнів Томос про автокефалію Церкви України.

Архієпископ Хризостом висловив переконання, що інші Помісні Церкви, включаючи Російську, повинні сприйняти той факт, що Українській Церкві наданий Томос і вона є в Диптиху автокефальних Церков. Також Блаженнійший Хризостом запросив Митрополита Епіфанія відвідати з мирним візитом Кіпрську Церкву”, – зазначив Епіфаній.

Члени Синоду висловили вдячність предстоятелю Православної Церкви Кіпру архієпископу  Хризостому II та ієрархам Церкви Кіпру, які підтримали канонічне рішення Вселенського Патріархату щодо автокефалії Православної Церкви України.

Єпископи констатували, що між Православною Церквою України та Кіпрською Православною Церквою встановлене повне церковне спілкування, як між Автокефальними Православними Церквами-Сестрами.

Comments are closed.