Папа Римський Франциск розкритикував людей, які відмовляються носити маски або виходять на акції протесту через карантинні обмеження в розпал пандемії коронавірусу.  Цю свою позицію він озвучив у новій книзі “Давайте мріяти: шлях до кращого майбутнього”,  яка невдовзі вийде у світ, повідомляє НВ з посиланням на CNN.

За словами Папи Римського, антимасочники живуть “в своєму маленькому світі інтересів” і навряд чи вийдуть протестувати проти “нетрів, де у дітей немає води і освіти”, або проти “великих сум, спрямованих на торгівлю зброєю, за допомогою яких можна було б нагодувати все людство і дати освіту всім дітям”.

“Деякі групи протестувальників відмовляються дотримуватися дистанції, виступають проти обмежень на поїздки – як ніби заходи, які уряди повинні вводити для блага свого народу, є свого роду політичним нападом на їхню незалежність або особисту свободу!” – звернувся Папа Франциск.

Франциск високо оцінив план дій багатьох урядів у боротьбі з пандемією COVID-19, але водночас піддав критиці ті країни, які відмовилися визнати небезпеку коронавірусу.

Comments are closed.