Уряд розглядатиме питання про повернення пільгового тарифу на газ та опалення для Церков і релігійних організацій, які в скрутній ситуації через карантин. Про це повідомила  очільниця Державної служби України з етнополітики й свободи совісті Олена Богдан в інтерв’ю Інтерфакс-Україна.

Домініканський собор в Львові у час карантину

“З весни обмежена відвідуваність храмів та інших будівель релігійних організацій, відповідно, менші надходження пожертв, бо люди фізично не там і не залишають гроші в скриньках. Але натомість суттєво зросли тарифи за газ, опалення, через те, що наразі закінчилася дія документу, який встановлював пільги для церков, і відтепер вони мають комерційний тариф. Це якраз одне з питань, яке обговорювали на зустрічі прем’єра зі Всеукраїнською радою церков і релігійних організацій”, – зазначила очільниця Держетнополітики.

Вона повідомила, що як мінімум це питання розглядатимуть в уряді.

“У західних країнах, коли вводять повний локдаун, це йде пакетом з фінансовими стимулами дуже серйозного рівня. Тоді в суспільства немає стресу від обмежень, бо всі розуміють, що вони економічно підстраховані. Але якщо немає фінансової подушки, якщо немає розуміння “чому в метро можна, а тут не можна”, то виникає напруга й стрес ‒ це сценарії, яких варто уникнути”, – вважає Олена Богдан.

Comments are closed.