Митрополит Кіккський Никифор – один із критиків позиції архієпископа Кіпрської Православної Церкви Хризостома щодо визнання української автокефалії – запропонував на Синоді ухвалити його “компромісну пропозицію”. Однак вона не пройшла, повідомляє Оrthodoxtimes.

Митрополит Никифор заявив, що архієпископ та ще дев’ять членів Синоду не прийняли його “компромісної пропозиції не запрошувати на Кіпр митрополита Київського Епіфанія”.

Водночас видання Кathimerini повідомило, що Священний Синод відхилив компромісну пропозицію Никифора “не йти всупереч позиції архієпископа Хризостома, але і не перебувати в повному спілкуванні з Епіфанієм”.

Як відомо, митрополит Никифор пішов із Синоду ображеним, заявивши, що рішення Синоду “не обов’язкове для дотримання для тих, хто не погоджується з українським питанням, посилаючись на питання віри”.

Як повідомлял РП, Синод Кіпрської Православної Церкви підтримав рішення архієпископа Хризостома визнати ПЦУ. Про це йдеться в Комюніке Синоду Кіпрської Православної Церкви.

Comments are closed.