Звістка про смерть легенди футболу, аргентинського футболіста Дієго Армандо Марадони засмутила вболівальників у всьому світі, серед яких – Папа Франциск. Прессекретар Ватикану Маттео Бруні повідомив, що Папа знає про смерть свого співвітчизника і молиться за нього, повідомляє Credo.

Бруні додав, що Папа Франциск із приємністю згадує зустрічі з Марадоною в останні роки і молиться за нього відтоді, як дізнався про погіршення стану його здоров’я.

2016 року на прохання Папи Франциска, який сам є великим шанувальником футболу, Дієго Марадона ще раз вийшов на поле. На Олімпійському стадіоні в Римі він зіграв у благодійному матчі для допомоги жертвам землетрусу в центральній Італії.

“Дієго, я чекав на тебе!” — привітав Папа зірку футболу.

Трохи раніше, одразу після приїзду в Італію, Марадона розповів, що завдяки Папі Франциску він повернувся до Католицької Церкви.

“Папа робить велику роботу у Ватикані; це радує багатьох католиків. Я відійшов від Церкви з багатьох причин… Завдяки Папі Франциску я повернувся”, — сказав тоді Марадона.

З цієї нагоди футболіст подарував Папі швейцарський годинник вартістю 25 тис. євро, який було виставлено на аукціон на користь жертв землетрусу.

Comments are closed.