У суботу, 28 листопада, в Україні згадують жертв Голодоморів. Предстоятель Української православної Церкви митрополит Епіфаній закликав об’єднатися у молитві за тих, хто чекає на світло нашої пам’яті та любові.

Про це йдеться у зверненні Предстоятеля у Facebook.

«Голодомор — це біль загальнолюдського масштабу, який ми розділяємо з усім світом. Бо акт геноциду українського народу є злочином проти людяності. Це також злочин проти правди, бо штучний голод та його наслідки замовчувались організаторами впродовж багатьох десятиліть. Але неможливо приховати правду і також неможливо її знищити», — йдеться у зверненні.

Предстоятель ПЦУ зазначає, що український народ ніколи не заспокоїться і не примириться із фактом цього злочину. «Наша місія — через біль гідно вшанувати кожну з мільйонів жертв Голодомору і не дати подібному злочину повторитися будь-де», — наголосив Епіфаній.

«Для комуністичного режиму вбивство було засобом знищення українського народу, а отже — нашої національної ідентичності. Та фізична смерть не означає погибель духовну. Відкинувши Бога, організатори злочину не позбавили себе відповідальності за скоєне й постануть перед Господнім правосуддям і справедливістю, відповівши за кожну людську смерть», — наголосив він.

Митрополит закликав до молитви. «Наша молитва за упокій їхніх душ особливо важлива […] Для них свіча пам’яті, яку ми запалюємо у цей день, є свідченням того, що їх не поглинув морок, вони живуть у наших серцях. Тож нині кожен у своїй домівці об’єднаймося у спогаді й молитві про тих, хто чекає на світло нашої пам’яті та любові», — резюмував Предстоятель.

Comments are closed.