У суботу, 28 листопада, в день молитов за жертв Голодомору, єпископи РКЦ в Україні зібралися у каплиці реколекційного дому Львівської Архидієцезії в Брюховичах, щоб спільно молитися за трагічно загиблих від геноциду та їхні родини.

Про це повідомляє пресслужба Львівської архидієцезії РКЦ в Україні.

«Поминаючи жертви цього страшного геноциду, молімося за всіх, хто загинув від голодної смерті, – закликав Львівський митрополит Мечислав Мокшицький. – Просімо у Всевишнього Господа, щоб вони удостоїлися небесної трапези, в якій не відчуватимуть жодної нестачі. Будьмо також уважні споживаючи щодень насущний хліб та прошу Вас докладайте зусилля для того, щоб не марнувати даної нам з руки Божого провидіння їжі. Маючи вдосталь поживи діліться з тими, хто її не має».

Голодомор — геноцид в 1932—33 роках привів до жахливої смерті щонайменше 3,9 мільйона невинних людей в Україні та кількість жертв у всьому СРСР оцінюють у близько сім мільйонів. Традиційно о 16:00 оголошується Національна хвилина мовчання в пам’ять жертв Голодомору, після якої розпочинається Акція «Запали свічку пам’яті».

За матеріалами: РІСУ

Comments are closed.