Трансгендерні жінки Пакистану створили власну християнську церкву в Карачі, де можуть почуватися в безпеці, і не боятися буллінгу.

Про це повідомляє New York Post.

Християн в мусульманській країні меншість — приблизно 1,3%. Трансгендери ж виявилися меншиною всередині меншини. Вони наголошують, що неодноразово піддавалися цькуванню і не могли спокійно молитися поруч з іншими парафіянами. У традиційних християнських церквах трансгендерних жінок змушують сідати на останні ряди, поводитися максимально непомітно, не співати і приходити на проповіді в чоловічому одязі.

Релігійну організацію назвали «Першою церквою євнухів». Деякі вважають визначення «євнух» принизливим, але так часто називають трансгендерних людей в Південній Азії. Пастор і співзасновниця церкви Галаза Шафік наголошує, що навмисно вибрала таку назву, адже вона відсилає до рядку з Біблії, де сказано, що Бог благоволить євнухам. Одним із ініціаторів створити церкву також стала єдиний трансгендерний адвокат в Пакистані Неєша Рао.

«Люди дивилися на нас і глузували. Ніхто не хотів сідати поруч, деякі навіть говорили, що ми — мерзота. Але ні, ми — люди. Що з нами не так? Це просто наша сутність», — зазначає трансгендерна жінка Нена Сутрей, яку неодноразово піддавали фізичному і моральному насильству.

Попри те, що уряд Пакистану офіційно визнав трансгендерних людей третьою статтю, вони нерідко стикаються з жорстокістю з боку консервативних жителів країни. Від них відмовляються сім’ї, і їм вкрай складно влаштуватися на роботу — часто трансгендерним жінкам доводиться танцювати на весіллях. Переживши сексуальне насильство, багато хто з них стають повіями без найменшої можливості налагодити своє життя.

Першу службу Галаза Шафік провела у дворі свого будинку. «Ця церква важлива для нас, тому що тут ми вільні і щасливі, можемо прославляти Господа, який нас створив», — каже пастор.

Comments are closed.