Для Македонської Православної Церкви, яка прагне автокефалії, отримання Томосу Україною було дуже очікуваною подією, тому там постійно стежили за останніми новинами, пов’язаними з розвитком української автокефалії.

Про це в інтерв’ю Релігійній правді розповів один з найвідоміших єпископів Македонської Православної Церкви – Охридської архієпископії (МПЦ-ОА) владика Партеній.

Єпископ Македонської Православної Церкви Партеній

“Ми дякуємо Богові і дуже раді, що тепер всі православні українці знаходяться в канонічній єдності з Єдиною, Святою, Соборною і Апостольською Церквою. З цієї нагоди я хотів би щиро привітати предстоятеля ПЦУ митрополита Епіфанія і побажати йому благодаті від Бога, щоб правильно керувати словом Його істини”, – сказав єпископ Партеній.

Звичайно, додав владика, “було б навіть краще, якби ієрархи УПЦ МП прислухалися до заклику мудрого Патріарха Варфоломія, який з батьківською турботою закликав за допомогою тодішнього президента Порошенка до Об’єднавчого Собору, щоб в Україні виникла єдина об’єднана помісна Православна Церква”.

“Але помолимося милосердному Богу, щоб церковні розділення і розбіжності були подолані якнайшвидше, щоб був відновлений давній канонічний порядок в Православній Церкві, першим престолом якої є Константинополь, і ніколи не забувати побажання і молитву Христа “щоб усі були одно”, – наголосив владика Партеній.

Читайте більше в інтерв’ю єпископа Партенія “Проєкт “Сербська церква” в Македонії провалився”

Comments are closed.