Не варто недооцінювати автокефальних настроїв Донбасу, які там якщо не панували, то явно були присутні.

Про це в інтерв’ю Релігійній правді розповів священник ПЦУ з Маріуполя Володимир Коскін, етнічний росіянин, який перейшов з УПЦ МП до Української Церкви ще 2009 року.

«Коли я в семінарії вчився, у нас між семінаристами були такі розмови: «Ну як же ж так: от всюди помісні церкви є. А от у нас нема?» – пригадав священник.

Священник ПЦУ Володимир Коскін

Коли він перейшов до Української Церкви (тоді – УПЦ КП), то його колеги з УПЦ МП зізнавалися, що заздрять йому «по-хорошому».

«Я знаю ставлення до мене наших місцевих священників Московського Патріархату. Ми досі з декількома з них товаришуємо. Деякі з них не бояться навіть публічно вітатися. […] Багато в Московській Церкві в Україні є гарних, прекрасних священників. Священників, які як друзі мені зараз звідти кажуть: «Ми зараз по-хорошому заздримо тобі і тим священникам, які перейшли. І дай Бог вашій Церкві стати ще кращою. Але ми не можемо відмовитися від своєї родини», – розповів отець Володимир.

Детальніше про те, що спонукало священнослужителя УПЦ МП перейти до Української Церкви, читайте в інтерв’ю: «Я каюсь тільки через те, що раніше не пішов з УПЦ МП», – священник ПЦУ Володимир Коскін

Comments are closed.