“Українці-малороси і росіяни – один народ, який Росія готова захищати всіма можливими  засобами”. Про це йдеться в статті першого заступника голови Синодального відділу із взаємин Церкви з суспільством і ЗМІ РПЦ Олександра Щипкова, яку опубліковано на сайті “Независимой газети”, йдеться на сайті РПЦ.

Чільний представник РПЦ заявляє, що “київський режим, народивши нацистський закон про корінні народи, що відкриває прямий шлях до державного геноциду росіян, перейшов “червону межу”.

Він аналізує відому статтю Володимира Путіна про Україну, пояснюючи її тези.

Представник РПЦ стверджує, що “Україна є імперією”. “І угорське, і румунське, і російське населення аж ніяк не в захваті від імперської політики України, яка вирішила зберегти себе в радянських кордонах, але віддати при цьому владу західноукраїнській етнократії, яка аж ніяк не представляє національну більшість. Щоб вкласти колишню УРСР в прокрустове ложе вузької мононаціональною доктрини – “одна країна, одна мова, одна нація”, доводиться проводити культурні та релігійні чистки, а подекуди і прямий військовий геноцид”, – заявляє Щипков.

Він стверджує, що “заради цього проводився майдан”, а зараз “триває насильницька дерусифікація, тобто війна з переважною частиною населення України”.

За його словами, “Путін прямим текстом говорить, що Україна окупована, що вона перебуває під зовнішнім управлінням, що еліти зрадили народ – єдиний російський народ, що меншість пригноблює російську більшість”.

“Сьогодні президент Росії говорить від імені і росів, і новоросів, і малоросів. Він нагадує про те, що Росія не може собі дозволити залишити частину свого народу без захисту. Це питання історичної національної спроможності. Якими засобами будуть захищені національні права єдиного російського народу, заздалегідь не можна сказати. Але момент принципового вирішення проблеми українських росіян (росіян з громадянством держави Україна) явно вже близький”, – заявляє посадовець РПЦ.

Comments are closed.