В РПЦ розіслали керівникам єпархій циркуляр про заборону спілкування з ієрархами Елладської Православної Церкви, які співслужили з духовенством ПЦУ.

Лист із переліком з 19 архієреїв на чолі з Архієпископом Афінським та всієї Еллади Ієронімом II опублікували на сайті РПЦ.

“На виконання рішення Священного Синоду Російської Православної Церкви від 17 жовтня 2019 року (журнал № 125) «Священні канони засуджують тих, хто вступає в молитовне спілкування та співслужіння з виверженими із сану та відлученими від спілкування (Апост. 10, 11, 1; 5, Антіох 2 та ін.). У зв’язку з цим припиняємо молитовне та євхаристійне спілкування з тими архієреями Елладської Церкви, які вступили чи вступлять у таке спілкування з представниками українських неканонічних розкольницьких спільнот. Ми також не благословляємо здійснення паломницьких поїздок в єпархії, керовані зазначеними архієреями», надсилаю Вам оновлений список ієрархів Елладської Православної Церкви, які допустили співслужіння з українськими розкольниками, з ким не благословляється молитовне і євхаристійне спілкування і в єпархії яких також не благословляється паломництво”, – зазначено в листі за підписом митрополита Діонісія, керуючого справами Московської Патріархії.

Comments are closed.