У Церкві християн віри євангельської спростували, що учителька ліцею у місті Вараш на Рівненщині, яка судиться за право не носити маску за релігійними переконаннями, є їхньою парафіянкою.

Про це у коментарі Релігійній правді повідомив голова Церкви ХВЄ Михайло Паночко.

“У нас у Вараші є велика церква, більше як 1100 членів. І ця жіночка не з нашої церкви. У нас великий дім молитов, 23 недільні школи, більше 500 діток. У нас таких фанатиків немає”, – зауважив пастор.

Голова Церкви ХВЄ Михайло Паночко

За його словами, усі члени Церкви ХВЄ носять маски та стараються дотримуватися усіх карантинних рекомендацій влади.

“Уся влада від Бога, вона поганого не бажає. Коли влада втручається у питання віри, релігії, тоді її треба поставити на місце, а коли влада дбає про порядок, здоров’я, мир і благополуччя, то потрібно коритися. Біблія чітко вчить: влада має заохочувати до добра і карати зло”, – наголосив пастор Михайло.

За даними голови Церкви ХВЄ, у Вараші діє окрема група вірян, яка не має стосунку до його релігійної організації: “Є якась маленька групка, 5-6 осіб, які збираються на хатах. Може, вони себе називають християнами віри євангельської. Але це не з нашої отари вівці”.

Пастор пояснив цей випадок із вчителькою тим, що є різний рівень віри та різні погляди.

“Вона має свій погляд. Біблію читає хтось і так собі тлумачить. А ми вважаємо, що Біблію потрібно тлумачити так, щоб вона була здорова, розумна, прийнятна і відповідала всій Біблії, а не уривкам. Тому у нас немає з цим проблем, у нас одна з найбільших християнських церков, ми за цим (дотриманням карантинних обмежень, – ред.) стежимо”, – наголосив Михайло Паночко.

Вчителька Жанна Тетєнєва

Як повідомлялось раніше, на Рівненщині суд покарав учительку Вараського ліцею Жанну Тетєнєву за те, що вона систематично відмовляється носити захисну медичну маску під час занять.

Свою відмову педагогиня пояснила релігійними переконаннями. Вчителька запевнила, більше боїться Божої кари, а не COVID-19, і що для неї її одягти маску означає “смерть”.

“Я християнка віри євангельської, Господь мені категорично забороняє носити маску, оскільки Господь створив мене за образом та подобою своєю. Оскільки ми з відкритим обличчям дивимось на Господа, тому я відмовляюсь носити маску”, — каже сама пані Жанна Тетєнєва в сюжеті 5 каналу.

Comments are closed.