Майбутній візит Патріарха Варфоломія засвідчить, що Україна – канонічна територія Православної Церкви України, а не Російської Церкви, яка претендує на цей статус. Про це сказав предстоятель ПЦУ митрополит Епіфаній в інтерв’ю 5 каналу.

“Візит Патріарха засвідчить, що Україна – канонічна територія Православної Церкви України, а не Російської Церкви, яка претендує на цей статус, і яка фактично володіла протягом трьох століть цією територією. Зараз усе по-іншому. Згідно з Томосом, усі православні парафії України повинні належати до ПЦУ. Це реальність”, – наголосив предстоятель.

Але, за його словами, ще не всі православні в Україні готові сприйняти цю реальність.

“Є певний канонічний колапс, коли ті парафії, які мають перейти до ПЦУ, ще не визнають цієї реальності. Але прийде час, коли всі визнають: Українська Церква має Томос, проголошено українську автокефалію. І візит Вселенського Патріарха ще раз засвідчить і багатьом православним українцям відкриє очі, що ПЦУ є справді незалежною автокефальною Церквою в лоні православ’я, в родині інших помісних Церков, займаючи своє почесне 15-те місце”, – зазначив Епіфаній.

 

Comments are closed.