20-22 травня Тернопільщину відвідає предстоятель Православної Церкви України митрополит Епіфаній. Як повідомляє «Номер один», під час візиту запланована зустріч за вечерею з двома дітьми, які страждають на спінальну м’язову атрофію, та їхніми батьками.

Як розповіла організатор цього візиту, народна депутатка України Людмила Марченко, митрополит прибуде до кордону між Хмельницькою і Тернопільською областями у четвер, 20 травня, орієнтовно о 15-00, звідки його супроводжуватимуть до Тернополя. Того ж дня Епіфаній матиме приватну зустріч за вечерею із двома дітьми з Тернопільщини та їхніми батьками. Це Арсенко і Максимчик, які страждають на спинальну м’язову атрофію (СМА). На цій зустрічі митрополит благословить їх на одужання, а батьків – на успішне завершення довгого шляху до їхнього лікування.

Наступного дня о 18.00 після освячення митрополитом хреста біля храму Різдва Пресвятої Богородиці (вул. Клима Савури, 6) відбудеться молитва за дітей, хворих на СМА в Україні. Там же відбудеться зустріч предстоятеля ПЦУ з дівчинкою з Тернопільщини, яка страждає на ДЦП, однак дуже мріє поспілкуватися з митрополитом.

У суботу о 10.00 під час Божественної Літургії у Свято-Троїцькому духовному центрі проходитиме благодійний ярмарок, а вторговані кошти передадуть батькам Арсенка і Максимка.

В Україні налічується близько 300 дітей зі спинно-м’язовою атрофією.

Comments are closed.