У с. Заболоття на Рівненщині після того, як храм перейшов до ПЦУ, священник УПЦ МП зі своїми прихильниками не тільки виніс все майно, а й демонтував унітаз із вбиральні.

Про це написав на своїй сторінці в Facebook Олександр Дерев’янчук.

“Цілий день прибічники московського патріархату вивозили з будівлі “власні речі”, по факту майно усієї громади села. Яке ж було здивування побачити, що демонтований і вкрадений унітаз із вбиральні. Вчергове пробите дно …прірва між цінностями… прірва світоглядів…”, – написав автор.

У коментарях до допису пишуть, що прихильники Московського патріархату “познімали навіть карнизи над вікнами, і то так, що пошкодили і плінтуси на стелі, і шпаклівку, розетки та крани повидирали”.

Як писала РП, у с. Заболоття на Рівненщині прихильники УПЦ МП винесли з храму всі речі, щоб помститися громаді, яка перейшла до ПЦУ.

Як повідомляла РП, громада ухвалила рішення приєднатись до ПЦУ ще в лютому 2019 року. Представники РПЦвУ подали до суду проти перереєстрації релігійної громади Свято-Іоанно Богословського храму у ПЦУ, однак програли.

10 травня громада ПЦУ, маючи відповідні документи, увійшла до храму, щоб провести богослужіння. У цей час представники громади РПЦвУ зняли ворота і спробували «відвоювати” храм».

Поліція розпочала досудове розслідування за фактом подій біля храму та повідомила, що храм було опечатано «до вирішення питання в судовому порядку, щодо права власності на майно та земельну ділянку».

Comments are closed.