Понад 120 церковних лідерів подали в суд на уряд Великобританії, назвавши незаконним рішення заборонити богослужіння під час Covid-19.

Нещодавно представники різних конфесій опублікували заяву, в якій вимагали судового перегляду рішення уряду заборонити богослужіння на період карантину. Християнські лідери назвали подібні заходи «прямим і серйозним втручанням влади в незалежність релігійних організацій і свободу віросповідання».

Про це повідомляє  “Світогляд” з посиланням на The Christian Post.

«Заходи ізоляції, які запровадили англійський і валлійський уряди, повністю заборонили і криміналізували публічні громадські богослужіння», — йдеться в заяві.

Співзасновник християнської юридичної групи Christian Concern, юрист і пастор Оді Омооба у своєму зверненні закликав уряд визнати життєво важливе значення церковного богослужіння і принцип автономії Церкви від держави.

Церковні лідери, які підписали заяву, зазначили, що парламент може ухвалювати закони з питань, що стосуються Англіканської Церкви або будь-якої іншої релігії, але повинен поважати право людини на свободу віросповідання. Вони відзначили, що країна раніше ніколи не стикалася з такими масовими і тривалими обмеженнями.

Представник Міністерства житлового будівництва, громад і місцевого самоврядування заявив, що введення обмежень життєво важливі для боротьби з поширенням вірусу.

За останній місяць у Великобританії збільшилася кількість випадків захворювання коронавірусом. Прем’єр-міністр Борис Джонсон наказав ввести чотиритижневий національний карантин, що призвело до закриття барів, ресторанів, магазинів і спортивних залів. У церквах скасовані масові богослужіння, але дозволено проводити приватні молитви. Люди можуть вийти з дому тільки на навчання, роботу або для фізичних вправ.

За даними Університету Джона Хопкінса, у Великій Британії налічується понад 1,3 млн випадків захворювання COVID-19 і понад 51 000 смертей.

Comments are closed.