22 жовтня у Києві на мітингу РПЦ в Україні (УПЦ МП) під Офісом президента “засвітився” священник з Почаєва Олександр Марценюк, пише тернопільський новинний портал “За Збручем”.

“Батюшка Олександр не тільки вміє горланити у мікрофон про “згубу християнської душі” від ідентифікаційних кодів та  маневрувати юрбою бабусь, а й пише поетичні  рядки проросійським терористам”, – йдеться у публікації.

Оцінити творчість о. Олександра Марценюка на українських сайтах не вдасться, а от на російському релігійному ресурсі “Москва – Третій Рим” якраз.

“Вірша “ОБНІМІТЬСЯ” О.Марценюк  написав 9 лютого 2017 року, “дізнавшись про вбивство “Гіві”, воїна Михаїла”, як його називає автор. Саме так, священник РПЦвУ, який мешкає у Почаєві, присвячує співчутливу поезію ліквідованому терористу Михаїлу Толстих, командиру загону  “Сомалі””, – пише “За Збручем”.

Про далеко не проукраїнські погляди почаївського священника свідчать і його коментарі на цьому ж російському порталі “Москва – Третій Рим”.

“Мріє О.Олександр про об’єднання “Русских земель под рукой православного монарха”, вважає “Центральну Україну і далі до Росії російською землею”, називає українських воїнів не інакше як “убийцами Донбасса” та усім серцем вболіває за перемогу “ДНР/ЛНР””, – зазначає автор публікації.

Comments are closed.