Офіс президента хоче зробити новим керівником департаменту з питань релігій та національностей Міністерства культури України Юрія Решетнікова – постійного спікера та захисника інтересів РПЦ в Україні (УПЦ МП).

Про це “Релігійній правді” повідомили декілька джерел у церковних колах України.

Юрій Решетніков з митрополитом РПЦвУ Антонієм

Зокрема, йдеться про те, що замість нинішнього очільника департаменту Андрія Юраша найближче оточення президента України Володимира Зеленського хоче бачити саме Юрія Решетнікова.

Останнього наші джерела називають “людиною керуючого справами РПЦ в Україні (УПЦ МП) митрополита Антонія та мецената цієї релігійної структури Вадима Новинського”.

Від митрополита Антонія і з благословення Предстоятеля РПЦвУ Онуфрія Решетніков навіть отримав орден преподобного Іова Почаївського – з нагоди свого 50-річного ювілею.

Юрій Решетніков очолював Державний комітет України у справах національностей та релігій у 2009-10 роках. Приймав участь в організації візиту Патріарха Кирила до України.

2011 року він висловлювався проти надання автокефалії РПЦ в Україні (тоді ще УПЦ МП).

Юрій Решетніков із запорізьким митрополитом РПЦвУ Лукою

Пізніше фактично став спікером офіційних та неофіційних медійних структур РПЦ в Україні, підтримуючи їхні позиції та критикуючи позицію української влади щодо Російської Церкви в Україні. Зокрема, просив НАБУ перевірити діяльність міністерства культури відносно РПЦ в Україні (УПЦ МП).

Також Решетніков виступав із критикою законопроєкту про військове капеланство, мовляв, він обмежує можливості доступу представників Російської Церкви в Україні до українських військових, які між іншим воюють на Донбасі саме проти російських сил.

Comments are closed.