Предстоятеля Православної Церкви Греції архієпископа Афінського і всієї Еллади Ієроніма доставили вранці 19 листопада до лікарні «Євангелісмос» під Афінами з діагнозом Covid-19. Він проходить лікування у відділенні інтенсивної терапії, повідомляє Orthodox times.

Як зазначає Credo.Press, раніше архієпископ Ієронім отримав два негативних тести на коронавірус (зокрема, перед зустріччю з прем’єр-міністром Греції), проте в ніч на 16 листопада він отримав позитивний молекулярний тест.

«Я особисто беру участь як пастир в випробуванні, яке стосується тисяч наших братів в нашій країні і мільйонів по всьому світу. Я поділяю страждання, біль і страх всіх, але з нашою вірою в Бога ми все подолаємо», – підкреслив архієпископ перед госпіталізацією. Він знову закликав поважати правила і заходи компетентних державних органів охорони здоров’я щодо захисту вищого блага – здоров’я і життя людини.

У тій же лікарні і з тим же діагнозом вже близько тижня перебуває предстоятель іншої офіційної помісної Церкви – 91-річний архієпископ Тірани і всієї Албанії Анастасій. Коронавірусом також заражений 90-річний патріарх Сербський Іриней, стан якого кілька днів тому погіршився, але залишається стабільним.

Архієпископу Ієронімові 82 рік, він очолює Елладську архієпископію з 2008 року.

Нагадаємо, що Грецька Церква першою визнала ПЦУ. Позачерговий собор усіх єпископів Грецької Церкви 12 жовтня 2019 року схвалив рішення про визнання автокефальної Православної Церкви України.

Comments are closed.