У день свого 74-річчя, 20 листопада, патріарх Кирило відвідав президента Росії Володимира Путіна в його резиденції, де він перебуває з початку пандемії коронавірусу. Путін привітав Кирила з днем народження.

Про це повідомляє пресслужба Кремля.

Патріарх РПЦ, який також перебуває на самоізоляції з початку жовтня, розповів Путіну, що в РПЦ створили «цілий корпус духовенства, який працює в клініках – спеціально підготовлені люди». Продовжуючи розповідати про «корпуси», очільник РПЦ також повідомив: «У нас з’являється цілий корпус волонтерів, молодих людей, які жертвують своїм часом, і кладуться певні сили на участь у всіх тих соціально значущих програмах, які існують в Церкві».

Кирило визнав, що серед духовенства РПЦ є жертви пандемії коронавірусу, пояснивши це так: «Не може священник ухилитися від виконання свого обов’язку, навіть якщо він ризикує життям». При цьому патріарх відмовився називати конкретні цифри загиблих.

Зі свого боку Путін подякував патріарху за це служіння і запропонував обговорити конкретні питання. У стенограмі їх зустрічі наводиться тільки одне таке питання – святкування в 2021 році 800-річчя від дня народження св. Олександра Невського. Кирило попросив Путіна «звернути увагу на стан Олександро-Невської лаври, бо давно там не проводилося ремонтів. У тому числі в непростому стані знаходиться і Санкт-Петербурзька духовна академія, яка мені дуже близька, тому що десять років я був ректором академії».

Comments are closed.