У РПЦ вважають “цілком природними” вимоги уряду РФ до НАТО не розміщувати озброєння “прямо біля російських кордонів”, а також не приймати Україну до альянсу.

Про це заявив голова Відділу зовнішніх церковних зв’язків РПЦ митрополит Іларіон Алфєєв в інтерв’ю телеканалу “Росія 24”, йдеться на сайті РПЦ.

Як відомо, Росія в цих переговорах наполягала на тому, що НАТО не прийматиме нових членів і відмовиться від озвученого на саміті в Бухаресті в 2008 році наміру прийняти в альянс Україну та Грузію, відмовиться від матеріально-технічного освоєння країн, які приєдналися до альянсу після 1997 року, не буде розміщувати озброєння, здатні вражати цілі на російській території.

“Цілком природно, що Росія наполягає на певних гарантіях безпеки, щоб озброєння НАТО не розміщувалися прямо біля її кордонів і не були спрямовані на російські міста, – наголосив митрополит Іларіон. — Якщо за цим пунктом вдасться досягти порозуміння на наступних етапах переговорів, то це вже саме собою дасть привід оптимізму. Поки що рано говорити про результати, тому що як таких результатів немає, але розпочато важливий процес, який триватиме, і сподіватимемося, що він призведе до успіху”.

Comments are closed.