Парламентом однією з найбільш радикальних ісламських країні Пакистану був прийнятий закон про трансгендерів. Згідно з новим законом, громадяни зможуть самі обирати стать, повідомляє Седмиця.Ru

Законом заборонена будь-яка «дискримінація» щодо трансгендерів в школі, при прийомі на роботу, при наданні медичної допомоги, а також він наказує владі створення спеціальних притулків для трансгендерів, які піддаються переслідуванням. Сенат Пакистану схвалив законопроект в березні, тепер, після прийняття парламентом, закон надійде на підпис президенту країни.

«Цей закон робить Пакистан однією з рідкісних країн світу, які визнають за трансгендерами право обирати власну статеву приналежність», – заявив представник пакистанського бюро Amnesty International Рабіа Мехмуд.

Ще в 2009 році ісламський Пакистан здійснив міжнародний “камінг-аут”, визнавши існування третьої статі, при цьому сексуальні відносини між особами однієї статі в країні як і раніше офіційно заборонені. Згідно із законом трансгендери повинні в першу чергу прийматися на роботу, в тому числі в державні, дитячі установи. Право на свободу вибору статі дітям повинні пояснювати в школах, поряд з шаріатськими приписами.

Пакистанські активісти і борці за права секс-меншин вже назвали закон історичним для всієї Південної Азії.

Тепер громадяни мають право на гендерну самоідентифікацію як чоловік, жінка, або чоловік обох статей відразу. Інформація про трансгендерні вподобання повинна бути внесена в усі офіційні особисті документи пакистанців: паспорти, водійські права, дипломи, сертифікати.

За словами представників правозахисної організації з недвозначною назвою “Тrans Action”, їм відомо про 500 000 трансгендерів в Пакистані, багато ретельно приховують свої вподобання і зміни в статевих ознаках.

Найбільша ісламська пакистанська партія «Джамаат-І-Ісламі» не раз висловлювалася про гомосексуалістів, як про покидьків суспільства, яких потрібно стратити і відстрілювати.

Comments are closed.