У Музеї Біблії в Вашингтоні 16 вересня відбулася зустріч християнських лідерів з більш ніж 34 країн, щоб оголосити 2020 рік “Всесвітнім роком Біблії”.

Про це інформує газета “Слово про Слово” з посиланням на Christian Post.com.

Це перша в своєму роді євангельська ініціатива, схвалена також Папою Римським Франциском. Подібне ніколи раніше не проводилося в глобальному масштабі. Ініціатива покликана показати і зміцнити цінності Слова Божого для всіх людей, вона закликає покласти край біблійній бідності, коли перекладу Святого Письма немає для народів, які розмовляють на більш ніж 1600 мовах.

Ініціатива також прагне відновити значення Біблії в традиційно християнських культурах, де діти ростуть без впливу Євангелія або біблійного світогляду.

Організатори сподіваються, що “Всесвітній рік Біблії-2020” стане початком Десятиліття Біблії від 2020 до 2030 року.

В рамках ініціативи різними організаціями будуть організовані кілька заходів в масштабах стадіонів, на яких тисячі людей зможуть прийти молитися та вклонятися Богові. Ініціатива також сприятиме партнерству між однодумними організаціями по всьому світу для прискорення зусиль з вивчення грамотності Біблії.

Раніше проводилися заходи, присвяченні Божому Слову, але вони мали локальних характер. Так 1983 року президентом США Рональдом Рейганом було оголошено Рік Біблії. Ще жодного разу не проводилися заходи присвяченні Біблії у глобальному масштабі.

Глобальна ініціатива “Всесвітній рік Біблії” має шість цілей: молитися, перекладати, публікувати, поширювати, навчати та мотивувати людей читати Слово Боже, передає РІСУ.

Comments are closed.