Вчора, 19 травня, відбулося перше богослужіння в новому православному храмі у Варшаві – церкві Святої Софії, Божої Мудрості. Православна церква зведена в південній частині польської столиці, у районі Урсинув, на вул. Пулавській. У майбутньому на ділянці площею півтора гектара крім церкви буде також побудований комплекс адміністративних будівель, повідомляє УНІАН з посиланням на «Радіо Польща».

Архітектурний проект церкви відповідає сучасній стилістиці, проте він нагадує знаменитий візантійський собор Святої Софії (Hagia Sophia) у Стамбулі (Константинополі).

храм витриманий у формах візантійського зодчества і увінчаний величезним куполом. За різними відомостями, у Варшаві проживає від 30 до 40 тис. православних. У столиці досі діяли два православних храми – Кафедральний собор св. Марії Магдалини у районі Прага і церква Святого Іоанна Лествичника, а також кілька каплиць.

Церква Божої Мудрості – перша православна споруда у столиці Польщі за останні 100 років. Площа під будівництво нового православного храму в польській столиці була освячена 24 жовтня 2015 року, а 5 грудня 2015 року перший камінь у фундаменті церкви освятив Патріарх Константинополя Варфоломій.

У цій урочистій церемонії брав участь президент Польщі Анджей Дуда.

Comments are closed.